Ένας Ήσυχος Άνθρωπος(2019)
(A Simple Man) | Πρώτη προβολή: 25-11-2021

39 Βαθμολόγιο
με βάση 18 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

O Μάκης, ένας φιλήσυχος οινοποιός, ζει απομονωμένος σ' ένα ακριτικό νησί μαζί με την κόρη του, όταν πέφτει θύμα ομηρίας από έναν επικίνδυνο δραπέτη. Προσπαθώντας να εμποδίσει τη σχέση της κόρης του με τον κακοποιό, ξεπερνάει τα όριά του και υπομένει στωικά τις συνέπειες.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Τάσος Γερακίνης
Πρωταγωνιστούν:Τάκης Σακελλαρίου, Κατερίνα Παπαναστασσάτου, Χρήστος Στρέπκος, Γιώργος Σουξές
Διάρκεια:95
60
Κώστας Ζαλίγκας
2021-11-20
Αρκετά υποσχόμενο ντεμπούτο στη μεγάλου μήκους ταινία από τον Τάσο Γερακίνη, που έχει φροντίσει να μεταφέρει στην οθόνη μια ιστορία με αρκετές πτυχές, οι οποίες θίγονται αρκετά καίρια και λειτουργικά.
50
Λήδα Γαλανού
2021-11-18
Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, γυρισμένη στη Σκύρο, ο Τάσος Γερακίνης υπογράφει ένα κοινωνικό – ψυχολογικό θρίλερ, οπλισμένος με εξαιρετικές ανδρικές ερμηνείες. Το σενάριό του δεν καταφέρνει, προχωρώντας, να διατηρήσει ψηλά την ένταση και την αγωνία (παρά ένα θαυμάσιο φινάλε), χτίζει όμως μια «ήσυχη ταινία» που αποστρέφεται τη γραφικότητα και κερδίζει πόντους χάρη στην ειλικρίνειά της.
50
Μανώλης Κρανάκης
2021-11-16
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Τάσου Γερακίνη, ένα σύγχρονο, άνισο γουέστερν για τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας.
40
Ηλίας Δημόπουλος
2021-11-14
Η αφηγηματική σκηνοθετική εξυπηρέτηση πάντως, είναι προς όφελος ενός έργου που παρακολουθείται αβίαστα, παρά τα στραβοπατήματα.
40
Γιάννης Βασιλείου
2021-11-12
Η κατάληξη είναι προφανής από το πρώτο ημίωρο, οι εκρήξεις του ήρωα, ώσπου να έρθει, αποδυναμώνουν τον αντίκτυπό της και η ιδιάζουσα κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμποδίζει τη μετάβαση από το ειδικό στο γενικό κι έτσι το αποτέλεσμα δεν ξεπερνά ποτέ τα όρια ενός φιλότιμου ντεμπούτου.
40
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
2021-11-10
Πολλά στοιχεία του σεναρίου θα μπορούσαν να παραλειφθούν – ο γάμος συμφέροντος της κόρης, τα παζάρια με τον έμπορο στην αρχή κλπ- αλλά σε γενικές γραμμές η σκηνοθετική άποψη του Γερακίνη είναι θετική.
40
Θόδωρος Γιαχουστίδης
2021-11-08
Είναι από τις ταινίες εκεί που δεν σε χαλάνε, δεν σε φτιάχνουν όμως κιόλας. Μια χαρά αντίστιξη με τον τίτλο της λοιπόν και το φιλμ στο σύνολό του: «Μια ήσυχη ταινία».
40
Θοδωρής Δημητρόπουλος
2021-11-06
Συμπαθές σκηνοθετικό ντεμπούτο για τον Τάσο Γερακίνη. Αγωνιώδες κοινωνικό δράμα που φλερτάρει με τη συνοριακή αισθητική του γουέστερν χωρίς όμως να ξεπερνάει το σχηματικό και το αναμενόμενο.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2021-11-04
Δεν είναι τόσο κακό όσο ακούγεται. Απλά, είναι ένα απόλυτα χαμένο μιαμισάωρο. Κι αυτό καταλήγει να κάνει το «Ένας Ήσυχος Άνθρωπος» να μοιάζει με μία πραγματικά κακή ταινία. Αν έχετε σχέση με το νησί της Σκύρου, θα δείτε τα μέρη σας. Τίποτε περισσότερο.
0
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-11-02
Αυτή η ταινία θα πρέπει να πάρει το Οσκαρ της πιο βαρετής, ανούσιας, εν τέλει ανόητης κινηματογραφικής ομηρίας στην Ιστορία του σινεμά. Τίποτα σε αυτήν την κατάσταση δεν πείθει και αυτή η κατάσταση είναι όλη η ....ταινία.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση