Πράσινη Θάλασσα(2020)
Πρώτη προβολή: 25-11-2021

45 Βαθμολόγιο
με βάση 17 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Άννα μια μυστηριώδης γυναίκα χωρίς μνήμη, αγωνίζεται να επανασυνδεθεί με το παρελθόν της. Βρίσκει καταφύγιο στην κουζίνα της ταβέρνας του μοναχικού Ρούλα, κοντά στο λιμάνι, όπου ανάμεσα στις μυρωδιές των μπαχαρικών και τις παλιές συνταγές, η μαγειρική της ξυπνά αναμνήσεις και θεραπεύει. Η ζεστή αγκαλιά των θαμώνων και ο έρωτας την βοηθούν να ξεκινήσει μια νέα ζωή, μέχρι που ο Ρούλα ανακαλύπτει την αληθινή ταυτότητα της Άννας...

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα, Γερμανία
Σκηνοθέτης:Αγγελική Αντωνίου
Πρωταγωνιστούν:Αγγελική Παπούλια, Γιάννης Τσορτέκης, Τάσος Παλαντζίδης, Χρήστος Κοντογιώργης
Διάρκεια:95
70
Μίλτος Τόσκας
2021-11-20
Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί στην υπηρεσία της Τέχνης και κατά μία έννοια στην πρώτη γραμμή ενός κοινωνικο-πολιτικού σινεμά. Συγκαταλέγεται δεδομένα στις επιλογές μου για την τρέχουσα κινηματογραφική εβδομάδα και σας προτείνω να μη το χάσετε.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
2021-11-18
Συγκινητικό και (με ένα υπόγειο τρόπο) σκληρό, αυτό το δράμα εντάσσεται πλήρως στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα της εποχής μας, κάτι που ενώ είναι υπέρ του καλλιτεχνικά, θα του προκαλέσει δυσκολίες εμπορικά γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλη μαυρίλα σήμερα και εδώ παρά την ελπίδα που φωτίζει το φινάλε, όλα είναι μαύρα.
50
Αγγελική Καρυστινού
2021-11-16
Με άξονα κυρίως την εξαιρετική ερμηνεία της Αγγελικής Παπούλια, που δίνει έναν μυστηριώδη αέρα στην αμνησιακή ηρωίδα της, αλλά και του αφοπλιστικού Γιάννη Τσορτέκη, η σκηνοθέτις ακολουθεί μια στρωτή αφήγηση, χωρίς μεγάλες εκπλήξεις, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα τους υπολοίπους χαρακτήρες της ιστορίας της.
50
Πάνος Γκένας
2021-11-14
Κόντρα στο σκοτάδι της πραγματικότητας, η Αγγελική Αντωνίου επιχειρεί ένα φωτεινο κάλεσμα και με θέα την «Πράσινη Θάλασσα» αναδεικνύει την θεραπευτική διάσταση της μαγειρικής, απορροφά τον αχνό της μνήμης και προτείνει την αισιοδοξία ως πνευματική τροφή. Αναζητήστε τις θαυματουργές μυρωδιές της.
50
Γιώργος Ξανθάκης
2021-11-12
Μια ζεστή, συμπαθής ταινία στα ανθρώπινα μέτρα, στην οποία ο θεατής συνεχώς περιμένει ένα ξέσπασμα, μια αλλαγή ρυθμού που δεν έρχεται ποτέ.
40
Χρήστος Μήτσης
2021-11-10
Μινιμαλιστικό σινεμά χαρακτήρων και αφηγηματικής οικονομίας που διεκπεραιώνει χωρίς αναταράξεις μια επίπεδη ιστορία, η οποία δεν αρπάζει ποτέ φωτιά.
40
Πάρις Μνηματίδης
2021-11-08
Έχει «κάτι» το φιλμ της Αγγελικής Αντωνίου, και ακόμη κι αν τελικά δεν απογειώνεται ποτέ, ένα αίσθημα ζεστασιάς το αφήνει στον θεατή.
40
Λήδα Γαλανού
2021-11-06
Η Αγγελική Αντωνίου διασκευάζει Ευγενία Φακίνου, σε μια συγκροτημένη, ευαίσθητη αλλά κι επίπεδη ταινία με στερεοτυπικούς ήρωες.
40
Απόστολος Κίτσος
2021-11-04
Ένα όμορφα και ζεστά φωτογραφημένο φιλμ, καλοφτιαγμένο, με ρηχό όμως συναισθηματικό υπόβαθρο, ένα στρογγυλεμένο σενάριο που φιλοξενεί γραφικούς, απλοϊκούς και κλισεδιαρισμένους δεύτερους χαρακτήρες που τελικά δεν αφήνει σοβαρό αποτύπωμα. Δεν σε αφορά, δεν συμπάσχεις.
20
Ηλίας Φραγκούλης
2021-11-02
«Γλυκούλικης» κοπής έργο γυναικείων «ευαισθησιών», έχει μεν αγνές προθέσεις, μα δεν αποκτά ποτέ την κινηματογραφική μαγεία που θα συμπλήρωνε τα κενά της τόσο λίγης ιστορίας του, ώστε να δικαιολογήσει την ύπαρξή του.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση