Λούγκερ(2021)
Πρώτη προβολή: 25-11-2021

28 Βαθμολόγιο
με βάση 19 κριτικές
5.0 με βάση 1 χρήστη
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Ορεινή Κρήτη, 1958. Η οικογένεια Αγγελιδάκη, μια συνηθισμένη φτωχή εργατική οικογένεια της εποχής, προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά. Η ενασχόλησή της με το εμπόριο πετρελαίου θα αποτελέσει το εφαλτήριό της για την απόκτηση τεράστιου πλούτου και υπέρμετρης κοινωνικής ανόδου. Ο απότομος πλουτισμός όμως θα επηρεάσει καταλυτικά τα μέλη της οικογένειας.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Ελλάδα
Σκηνοθέτης:Κώστας Χαραλάμπους
Πρωταγωνιστούν:Τάσος Νούσιας, Στεφανία Γουλιώτη, Γιωργής Τσουρής, Ερρίκος Λίτσης
Διάρκεια:127
50
Νίνος Φένεκ Μικελιδης
2021-11-20
Εκείνο που προσπάθησε να κάνει ο Χαραλάμπους είναι να μας δώσει την τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής, τοιχογραφία που στήνει αρκετά πειστικά, με ωραία ντεκόρ και γενικά μια ρεαλιστική ατμόσφαιρα, με την υποβλητική μουσική του Κώστα Χαριτάτου, αν και με διαλόγους συχνά τυποποιημένους και παρατραβηγμένους, και με καλύτερες σκηνές εκείνες που εκτυλίσσονται στην Κρήτη του 1958, αντίθετα με τις σύγχρονες σκηνές που δεν ξεχωρίζουν από πολλές άλλες που βλέπουμε και σε πετυχημένα τηλεοπτικά σίριαλ.
40
Κώστας Ζαλίγκας
2021-11-18
Δεν λείπουν οι κλισέ και προκάτ εικόνες από αυτή την προσπάθεια στην απεικόνιση των ηρώων στο πιο μακρινό αλλά και στο πιο κοντινό παρελθόν. Από κοντά και οι ερμηνείες, που στην πλειονότητά τους είναι καρικατούρες και απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα.
40
Χρυσοστομάκης Λακταρίδης
2021-11-16
Υπερφιλόδοξη παραγωγή σε σκηνοθεσία Κώστα Χαραλάμπους, που προσπαθεί να συνδυάσει πολλές διαφορετικές θεματικές (μελο-δραματικές, αλλά και ταυτόχρονα ειρωνικά σατιρικές, με στοιχεία φιλμ νουάρ και κοινωνικής κριτικής), με άνισα αποτελέσματα.
30
Χρήστος Μήτσης
2021-11-14
Μια αδέξια προσπάθεια να στηθεί μια μεγαλοπρεπής saga παθών, δολοπλοκιών και μάχης για εξουσία η οποία να αντανακλά τη μεταπολεμική ελληνική πραγματικότητα.
30
Λήδα Γαλανού
2021-11-12
Αδέξια και γκροτέσκα η εκτέλεσή του, σε ένα οικοδόμημα που υπονομεύει διαρκώς τους ήρωές του, μοιάζει κατακερματισμένο σε διαφορετικούς χρόνους και χώρους χωρίς συνδετικό ιστό και παίζει από την αρχή έως το τέλος σε διαρκώς λάθος τόνο, τόσο στην κυριολεξία του όσο και στην υπερβολή του.
30
Σοφία Γουργουλιάνη
2021-11-10
Πρόκειται για μια ταινία με μεγαλεπήβολα σχέδια, που μοιάζουν όμως να αναλώνονται και να εξαντλούνται μέσα στα ποικίλα ευρήματα με τα οποία πασχίζει να διανθίσει την ιστορία της.
30
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-11-08
Οι προθέσεις είναι εμφανείς από την αρχή, αλλά ο σαιξπηρικά μελοδραματικός τρόπος κατεύθυνσης του σεναρίου και της διεύθυνσης των ηθοποιών υπονομεύει την αληθοφάνεια μιας τραγωδίας που ασθμαίνει σε όλη τη διάρκεια του δίωρου δράματος.
20
Χρήστος Πολίτης
2021-11-06
Αποπροσανατολισμένη προσπάθεια του Κώστα Χαραλάμπους να οικοδομήσει ένα μεγαλεπήβολο οικογενειακό δράμα που θα ήθελε να περηφανεύεται πως είναι μια «κανονική» ταινία.
20
Μανώλης Κρανάκης
2021-11-04
Φιλόδοξη αλλά σχεδόν ολοκληρωτικά αποτυχημένη οικογενειακή saga από τον Κώστα Χαραλάμπους του «Δεμένη Κόκκινη Κλωστή».
10
Ηλίας Φραγκούλης
2021-11-02
Κινηματογραφικός διασυρμός. Εγώ αν ήμουν μέλος αυτής της οικογένειας εφοπλιστών, θα έκανα μήνυση. (Ουπς! Ένα τέτοιο συμμετέχει στην παραγωγή του φιλμ!)
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση