Αντίο, Ηλίθιοι(2020)
(Adieu les Cons) | Πρώτη προβολή: 16-09-2021

50 Βαθμολόγιο
με βάση 23 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Mια σαραντατριάχρονη κομμώτρια αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του γιου της, που είχε αναγκαστεί να δώσει για υιοθεσία όταν είχε μείνει έγκυος στην εφηβεία της. Θα βρει δυο εντελώς αναπάντεχους συνοδοιπόρους στην έρευνά της, δύο δημόσιους υπάλληλους, που υπηρετούν στην υπηρεσία όπου αρχικά προσφεύγει για να βρει βοήθεια στην αναζήτησή της.

Είδος:Κωμωδία
Χώρα:Γαλλία
Σκηνοθέτης:Αλμπέρ Ντιποντέλ
Πρωταγωνιστούν:Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ, Ζακί Μπερογέ
Διάρκεια:87
80
Δημήτρης Δανίκας
2021-09-20
Εξαιρετικό
70
Αλέξανδρος Κυριαζής
2021-09-18
Στη προβολή του Adieu les Cons μπήκα με το φτυάρι στο χέρι και το πρώτο μισάωρο ομολογουμένως μου έδωσε αρκετές αφορμές για να αρχίσω να σκάβω, όμως η συνέχεια είναι τόσο διασκεδαστική, τόσο έξυπνη, τόσο ευαίσθητη και καλλιτεχνικά άρτια, που αναγκάστηκα όχι μόνο να μπω ο ίδιος στο λάκκο, αλλά να φάω και το φτυάρι!
60
Αγγελική Καρυστινού
2021-09-16
Ξέφρενες καταστάσεις, που επαληθεύουν τον προβοκατόρικο τίτλο, και στιγμές δραματικών εντάσεων αναμειγνύονται σε αυτή τη μαύρη κωμωδία, που με την αιχμηρή πολιτική της ματιά, μας υπενθυμίζει ότι τελικά, αυτό που έχει αξία είναι να ζεις την κάθε στιγμή, ακόμα κι αν χρειαστεί να πας κόντρα στο ρεύμα.
60
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
2021-09-14
Από την κριτική του για τη γραφειοκρατία μέχρι την ιδιοσυγκρασιακή σχέση του απρόβλεπτου ντουέτου, ο Ντιποντέλ δουλεύει συνεχώς την κίνηση και τον ρυθμό της ιδιαίτερης, γλυκόπικρης κομεντί του, μετασχηματίζει τη δυναμική τους, ποντάρει περισσότερο στις κωμικές καταστάσεις παρά στην ευκολία ενός αστείου διαλόγου και φτιάχνει ένα γαλλικό After Hours με ανθρωπιά κάτω από τον, μερικές φορές, παραπάνω από εμφανή φορμαλισμό.
50
Χρήστος Μήτσης
2021-09-12
Μια ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων, αλλά και πικρή σάτιρα της γαλλικής πραγματικότητας, η οποία αναδείχτηκε σε μεγάλη νικήτρια των βραβείων Σεζάρ.
50
Γιώργος Ξανθάκης
2021-09-10
Στιλιζαρισμένο αλλά δημαγωγικό, ρομαντικό αλλά σχηματικό, συγκινητικό αλλά ανάλαφρο, διασκεδαστικό αλλά νιχιλιστικό, αυτό το αμφιλεγόμενο φιλμ επιτίθεται κατά μέτωπο σε έναν όλο και πιο άσπλαχνο κόσμο όπου οι κανόνες είναι ισχυροί με τους αδύναμους και αδύναμοι με τους ισχυρούς.
40
Λήδα Γαλανού
2021-09-08
Το φιλμ ξετυλίγεται υπερ-σκηνοθετημένο, τοποθετημένο ως επί το πλείστον νύχτα, με κιτρινοκόκκινους φωτισμούς, με μια βαριά εγκεφαλική πρόφαση, με φορσέ «χαριτωμένα» μοτίβα, με μια μπερδεμένη κεντρική ιδέα για την αυτοθυσία και την αξία της ζωής, ενώ το σενάριό του δεν μπορεί να υποστηρίξει τα «φτιασίδια» του και το χιούμορ χάνεται κάτω
40
Γιώργος Noir Παπαϊωσήφ
2021-09-06
Ακόμα ένα κινηματογραφικό θύμα του τηλεοπτικού φαστ φουντ, που μόλις το γευτείς μετά από μια ώρα ξαναπεινάς.
20
Σοφία Γουργουλιάνη
2021-09-04
Συμπερασματικά, πρόκειται για ένα θέαμα που βρίθει βαρεμάρας και ατολμίας.
10
Ηλίας Φραγκούλης
2021-09-02
Η απόδοση της λέξης «Cons» του τίτλου δεν άξιζε τέτοιας διακριτικότητας...
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση