Κι Αύριο, ο Κόσμος Όλος(2020)
(Und Morgen die Ganze Welt / And Tomorrow the Entire World) | Πρώτη προβολή: 21-10-2021

54 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μάνχαϊμ, Γερμανία. Η Λουίζα, πρωτοετής φοιτήτρια Νομικής, ξεκόβει από το συντηρητικό οικογενειακό περιβάλλον της και γίνεται μέλος σε ένα αντιφασιστικό κοινόβιο. Καθώς οι διαφωνίες ανάμεσα στους πιο μετριοπαθείς και στους θερμόαιμους ως προς τη δράση φουντώνουν, η Λουίζα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρίσιμο ερώτημα: η βία δικαιολογείται στη μάχη κατά του φασισμού;

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γερμανία, Γαλλία
Σκηνοθέτης:Γιούλια φον Χάιντς
Πρωταγωνιστούν:Μάλα Έμντε, Νόα Σαβέντρα, Λουίζα-Σελίν Γκαφρόν, Αντρέας Λουστ
Διάρκεια:111
60
Βασίλης Μάλτας
2021-11-10
Μέσα, κυρίως, από το χαρακτήρα της Λουίζα, η von Heinz θέτει ερωτήματα, απεικονίζει αδιέξοδα, χωρίς προκατασκευασμένες απαντήσεις. Και, ενδεχομένως, δεν τα φωτίζει επαρκώς όλα αυτά, όμως, μας βάζει μέσα σ' αυτόν τον κόσμο, έχοντας την αίσθηση ότι ζούμε μαζί με τους ήρωές της, σε μια ταινία που πάλλεται, που δεν χάνουμε το ενδιαφέρον μας ούτε στιγμή.
60
Λήδα Γαλανού
2021-11-08
Με δύναμη από το Φεστιβάλ Βενετίας, μια ιστορία για τις παγίδες κάθε εξουσίας, γεμάτη νεανική ορμή.
50
Αγγελική Καρυστινού
2021-11-06
Ενώ όμως η βασική πρόθεση της Χάιντς είναι η ενεργοποίηση σχετικά με τον ναζισμό και τις ολέθριες συνέπειές του, από ένα σημείο και μετά η αντικειμενική της ματιά πάνω στο φαινόμενο, αποκτά μια στρατευμένη διάθεση, που περιορίζει τελικά τον στοχασμό της.
50
Φίλιππος Χατζίκος
2021-11-04
Δυστυχώς, όμως, ό,τι κερδίζει η ταινία σε πάθος μοιάζει να το στερείται σε ακρίβεια και πολιτική εμβάθυνση, καθώς σε μεγάλο μέρος της επιλέγει να αθροίσει σχηματικές συμπεριφορές εντός και εκτός των τεκταινόμενων στην antifa οργάνωση.
50
Ανδρομάχη Σδούκου
2021-11-02
Ενώ λοιπόν πρόκειται για μια ενεργητική, ζωηρή σκηνοθεσία και ένα σημερινό, αισθητικά ελκυστικό αποτέλεσμα που διαθέτει όλα τα στοιχεία για να σε κατακτήσει, στο τέλος δεν τα καταφέρνει.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση