Μπενεντέτα(2021)
(Benedetta)  Πρώτη προβολή: 18-11-2021

58 Βαθμολόγιο
με βάση 36 κριτικές
7.0 με βάση 3 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Η Μπενεντέτα Καρλίνι, μια μοναχή στο μοναστήρι της Πέσκια στην Τοσκάνη, παίρνει υπό την προστασία της μια νεαρή γυναίκα κι οι δυο τους ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση.

Είδος:Δράμα
Χώρα:Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία
Σκηνοθέτης:Πολ Βερχόφεν
Πρωταγωνιστούν:Βιρζινί Εφιρά, Δάφνη Πατακιά, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Λαμπέρ Γουίλσον
Διάρκεια:131
80
Κώστας Ζαλίγκας
Ελεύθερος Τύπος
2021-11-20
Ο Πολ Βερχόφεν διακωμωδεί τα θαύματα και τα οράματα, στηλιτεύει το Βατικανό και κάνει την αφήγησή του ακόμα πιο «προκλητική», προσθέτοντας άφθονο λεσβιακό σεξ στην εξίσωση. Οποιες κι αν είναι οι προθέσεις του, η «Μπενεντέτα» είναι μια χορταστική και πολύ καλοφτιαγμένη παραγωγή που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Η Δάφνη Πατακιά λάμπει ακόμα και όταν φορά τα κουρέλια της αγρότισσας.
80
Λήδα Γαλανού
FLIX
2021-11-18
H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση.
70
Θοδωρής Δημητρόπουλος
news247.gr
2021-11-16
Είναι μια camp όπερα: Αστεία, ανίερη, υστερική, παραδομένη στα πάθη. Και πάνω στις επιθυμίες και την προσπάθεια για επιβίωση ανθρώπων, μέσα σε συστήματα φτιαγμένα για να εξασφαλίζουν πως τίποτα από αυτά δε θα επικρατήσει. Φυσικά, ο Βερχόφεν τα έχει κάνει όλα αυτά ξανά, αλλά ποιοι είμαστε εμείς που διαμαρτυρηθούμε, όταν το αποτέλεσμα είναι κι αυτή τη φορά τόσο διασκεδαστικό.
60
Ζουμπουλάκης Γιάννης
Το Βήμα
2021-11-14
Η ταινία περιέχει εξαιρετικά προκλητικές σεξουαλικές σκηνές διανθισμένες με το γνωστό, βιτριολικό χιούμορ του σκηνοθέτη της.
60
Ανδρομάχη Σδούκου
MOVE IT
2021-11-12
Ο Verhoeven αποφεύγει να δώσει βάθος στην πλειάδα των ιδεών που μοιράζεται, αλλά τολμά να αναζητήσει το θείο μέσα στην σεξουαλικότητα και την απόλαυση και να παραμείνει και αστεία επικριτικός μέσα στην όλη διαδικασία.
60
Ιωσηφίνα Γριβέα
Oneman.gr
2021-11-10
Συνολικά είναι θετικό το πρόσημό μου για το φιλμ πάντως, αν μη τι άλλο για το πόσο αγνά διασκεδαστικό είναι σε όλη του τη διάρκεια.
50
Χρήστος Μήτσης
αθηνόραμα
2021-11-08
Προκλητικός και είρων, ο προβοκάτορας Πολ Βερχόφεν επιτίθεται μετωπικά στη θρησκόληπτη αναγεννησιακή πραγματικότητα.
40
Λουκάς Κατσίκας
cinemagazine.gr
2021-11-06
Με ένα άκρως προκλητικό δράμα πάνω στη σύγκρουση σεξουαλικής και θρησκευτικής έκστασης, ο βετεράνος σκηνοθέτης εξαπολύει μια καινούργια επίθεση στα συντηρητικά κινηματογραφικά ήθη, και μαζί στο καλό γούστο, έχοντας ως αξιομνημόνευτη συμπρωταγωνίστρια τη Δάφνη Πατακιά.
40
Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος
LiFO
2021-11-04
Και ενώ ο Ολλανδός, με σαρωτική ενέργεια στην ένατη δεκαετία της ζωής του, ξεκινά με ένα κράμα του Σάρκα και Αίμα και του Showgirls, χαμηλώνει τους τόνους και σοβαρεύει το θέμα της χειραγώγησης της εξουσίας και της γυναικείας αυτοδιάθεσης σε ένα δράμα που δεν μοιάζει καθόλου με την αλά Monty Python κωμωδία που έθεσε αρχικά ως συνθήκη αφήγησης και τόνου.
30
Ηλίας Φραγκούλης
FreeCinema
2021-11-02
Η ιστορία της «Μπενεντέτα» δεν αξιοποιείται με τρόπο που θα της επέτρεπε να γίνει ένα έργο το οποίο θα μείνει στο χρόνο. Στιγμές του, ναι. Συνολικά, ούτε με... θαύμα!
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση