Η Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ(2023)
(The Wonderful Story of Henry Sugar)  Πρώτη προβολή: 27-09-2023

82 Βαθμολόγιο
με βάση 5 κριτικές
? με βάση 0 χρήστες
Βαθμολόγησε

Περίληψη

Μια αγαπημένη ιστορία του Ρόαλντ Νταλ για έναν πλούσιο άντρα που μαθαίνει για έναν γκουρού, ο οποίος μπορεί να δει χωρίς να χρησιμοποιεί τα μάτια του, και αποφασίζει να κατακτήσει αυτήν την ικανότητα για να εξαπατήσει στον τζόγο.

Είδος:Κωμωδία, Περιπέτεια
Χώρα:Ην. Βασίλειο, ΗΠΑ
Σκηνοθέτης:Γουές Άντερσον
Πρωταγωνιστούν:Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρέιφ Φάινς, Ντεβ Πατέλ, Μπεν Κίνγκσλι
Διάρκεια:39
90
Τάνια Σκραπαλιώρη
Athens Voice
2023-10-10
Ο Wes Anderson επιστρέφει στον καλό εαυτό του και καταφέρνει να φτιάξει μια μικρή, κομψή ταινία 37 λεπτών που λειτουργεί όσο πιο κοντά στην ανάγνωση ενός βιβλίου θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
80
Old Boy
ελculture.gr
2023-10-08
Απελευθερωμένος από τα ναρκοπέδια της εκδήλωσης συναισθημάτων από άνθρωπο σε άνθρωπο, απελευθερωμένος από τα ναρκοπέδια των ανθρωπίνων σχέσεων, απελευθερωμένος από την υποχρέωση να μιλήσει με αποστασιοποιημένο και ποζάτο βλέμμα στην καρδιά μας, δανείζεται το λοξό βλέμμα και την υπέροχη γλώσσα του Νταλ και μας προσφέρει με την «Υπέροχη Ιστορία του Χένρι Σούγκαρ» ένα κομψοτέχνημα.
80
Ευρυδίκη Βαλή Σαράφογλου
IGN Greece
2023-10-06
Μια σαγηνευτική ταινία μικρού μήκους με την υπογραφή του Wes Anderson που μας συνεπαίρνει σε έναν ευφάνταστο, πολύχρωμο κόσμο αναδεικνύοντας στο έπακρο ότι, όπως και ο τίτλος μαρτυρά, η ιστορία του Henry Sugar ήταν πράγματι καταπληκτική.
80
Γιάννης Βασιλείου
LiFO
2023-10-04
Τόσο ο Νταλ όσο κι ο Γουές Άντερσον, που θέλει να διαδώσει την ιστορία του πρώτου αξιοποιώντας ένα άλλο μέσο, αποδεικνύονται δυο μεγάλοι ρομαντικοί, δυο ιδεαλιστές που επέλεξαν τον μανδύα του παραμυθιού, αντί για την ευθύτητα του δοκιμίου, με απώτερο στόχο να μας συστήσουν την αλήθεια τους.
80
Παύλος Γκουγιάννος
MOVE IT
2023-10-02
Εγκιβωτισμένη αφήγηση, βουτηγμένα στα χρώματα και στην τεχνητή υφή του σκηνοθέτη, ο οποίος βρίσκει μέσα στον Σούγκαρ απόλυτα τον εαυτό του, κάνοντάς μας να ανυπομονούμε να δούμε τις μεταφορές και άλλων τριών ιστοριών του Νταλ που έχει στα σκαριά για το Netflix (συγκεκριμένα τα The Swan, The Ratcatcher και Poison.
Δεν βρέθηκαν αξιολογήσεις

Βαθμολόγησε

Θα πρέπει να συνδεθείτε πρώτα. Σύνδεση